Gezond omgaan met stress

Gezond omgaan met stress

Als een werknemer langere tijd stressgerelateerde klachten heeft, kan dit gevolgen hebben op lichamelijk, emotioneel en sociaal gebied. In de arbeidstraining 'Gezond omgaan met stress' wordt aan al deze aspecten gewerkt. Het doel van de training is een duurzame terugkeer naar werk of het actief (blijven) deelnemen aan het arbeidsproces.

Voor wie

De training is bedoeld voor werknemers met stressgerelateerde klachten die dreigen uit te vallen of recent uitgevallen zijn. Er is sprake van een vraag om hulp waarbij terugkeer naar werk, in overleg met de werkgever, een belangrijk onderdeel is. Verder vinden wij het belangrijk dat de cliënt gemotiveerd is om op gedragsniveau zelf aan de slag te gaan.

Wat houdt de training in

Gezond omgaan met stress is een multidisciplinair traject. Dit betekent dat er begeleiding is vanuit meerdere invalshoeken, waaronder psychologie, fysiotherapie en re-integratiecoaching. Het traject bestaat uit individuele begeleiding en groepsbijeenkomsten.

Het doel van het traject is het optimaliseren van de belastbaarheid en zelfredzaamheid van de medewerker zodat deze aan het werk kan blijven of duurzaam kan terugkeren naar werk. Het trainingstraject duurt 15 weken. De deelnemer is 2 dagdelen per week bij Adelante.

Aanmelden

Een werknemer aanmelden kan via de bedrijfsarts of de werkgever. Het aanmeldingsformulier kunt u invullen op de website van Adelante via https://aanmeldingsformulier.adelante-zorggroep.nl/arbeid.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie of het aanmelden van een werknemer kunt u contact opnemen met Adelante Arbeid in Hoensbroek. Meer algemene vindt u ook op onze website.

Contacteer Ons

Adelante Arbeid

Uw cliënt aanmelden voor een assessment, functioneel arbeidsadvies of vroege interventie?

Aanmeldformulier Adelante Arbeid 

Laatste Nieuws